Hol lehet festményt eladni?

Hol lehet festményt eladni?

Az otthonunk gyakran az a mentsvár, az az apró sziget, ahová elbújunk, ahová visszahúzódhatunk. Ezért nagyon fontos, hogy ez a tér úgy legyen kialakítva, ahogyan nekünk tetszik és praktikus. A színek, a dekoráció, amely a falakat és helyiségeket uralja, nagyban hozzájárul a mi általános hangulatunkhoz, valamint hűen tükrözi a jellemünket, ízlésünket, stílusunkat. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy teljesen üres lakás, illetve ház áll rendelkezésére, hogy megmutassa, ki is ő valójában.

Mindenki ismeri a szólást, hogy mutasd, hol laksz és megmondom, ki vagy. Számos dolgot leszűrhetnek mások rólunk, ha belépnek a hajlékunkba. Mégis nem az ő véleményük a legfontosabb, hanem, hogy mi hogyan érezzük magunkat az otthonunkban. Sok háztartásban előfordul, hogy régi festmények, netán családi örökség vagy ajándék csak hányódik, a helyet foglalja. Nem méltóan tároljuk őket, nincs helyük a mi kialakított berendezésünkben. Ugyanakkor talán van rá megoldás, hogy ezek a tárgyak többek legyenek, mint porfogók, hiszen ők is megérdemelnének egy második esélyt. Mi pedig egy letisztult, saját ízlésünkre alakított helyet. Mit tehetünk, ha inkább pénzzé tennénk ezeket az antik holmikat? Hol lehet festményeket eladni, mik a folyamat lépcsőfokai?

A probléma gyökere

Sokan úgy vélik, ha tudatosan törekszünk arra, hogy ne halmozzunk fel felesleges holmikat otthonunkban, akkor elkerülhetjük, hogy esetlegesen olyan tárgyaktól kelljen megszabadulnunk, amelyek régiek vagy számunkra értéktelenek. Ám gyakran nem csak a tudatosság a kulcs, hiszen bizonyos élethelyzetekről nem mi tehetünk. Ilyen például az örökség kérdése. Ha egy szerettünk jobblétre szenderül és hagyatékában ránk kíván hagyni valami értékeset, akkor általában elfogadjuk az akaratát.

Az is előfordulhat, hogy egy új ház vásárlásakor eldugva, netán a padláson bukkanunk ,,kincsekre”. És természetesen ne feledjük kedves családtagjaink jóakaró ajándékait! Bizony van, hogy nagyobb értéket szeretnének adni, ezért egy festménnyel állítanak be, amely növelné otthonunk fényét. Ezek olyan szituációk, amelyek teljes mértékben kiszámíthatatlanok, ugyanakkor megoldást követelnek.

Segítség, ez a festmény sehogyan sem illik az otthonom stílusába!

Mit tehetünk ilyen esetekben? Azok a berendezési tárgyak, amelyeket nem mi vásárolunk össze, könnyen eltérhetnek a mi ízlésünktől. Ezen kívül egy másik gond, hogy túlzsúfolhatja az amúgy valójában jól átgondolt berendezési tervünket. Ilyenkor nincs más megoldás, mint megszabadulni tőlük. Hogyan adhatunk tovább rajtuk? Természetesen első körben nem árt belegondolni, hogy mennyire vezethet ez a megoldás sértődéshez. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem okoz komolyabb problémát, akkor érdemes keresni egy festményfelvásárlással foglalkozó szakembert. Léteznek galériák és olyan hozzáértők, akik kifejezetten antik tárgyak felvásárlásával foglalkoznak. Érdemes náluk kopogtatni, ha szeretnénk továbblépni ebben az ügyben.

Hogyan zajlik az antik festmények felvásárlása?

Az első lépés mindig egy ingyenes értékbecslés. Ez azért is jó megoldás, mert lehet, hogy mi csak szabadulni akarnánk a tárgytól, miközben nem sejtjük, hogy milyen értékes. Ez talán különösen igaz abban az esetben, ha örökségről beszélünk, mivel azt talán kevesen tudják, hogy a XX. századot felforgató háborúk miatt igencsak értékes holmik találtak új tulajdonosokra. Így természetesen kiderülhet, hogy nagyobb összeg várható a festményért cserébe. Érdemes olyan galériát, illetve szakembert keresni, aki az egész országon belül ingyenes kiszállással állapítja meg az adott tárgy értékét. Amennyiben sejtésünk bebizonyosodik, ő azonnali készpénz fizetést javasol.

Semmi ördöngösség

Mint látható, maga a folyamat sem túl sok időt, sem túl sok energiát nem vesz igénybe. Mindössze ki kell hívni a megfelelő szakembert és a továbbiak meglehetősen gyorsan és zökkenőmentesen alakulnak. Így könnyen megválhatunk azoktól a festményektől, amelyek csak a helyet foglalják otthonunkban és nem utolsósorban készpénz is áll a házhoz.

Amennyiben kíváncsi festménye valódi értékére, keressen bennünket a 06302346820-as telefonszámon, vagy töltse ki kapcsolati űrlapunkat!

Rólunk

Hagyatékból megmaradt ékszereivel, antik festményeivel, régi Zsolnay és Herendi porcelánok eladásával kapcsolatban keressen fel bennünket bizalommal, hiszen magas értékbecsléssel és azonnali készpénzfizetéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A régiség felvásárlás menetét követően a galéria az adott műtárgy vagy műtárgyak elszállításáról is gondoskodik (országos lefedettséggel).

e-mail: budapestantik@keszpenz-azonnal.hu

mobil: 06302346820

cím: 1013 Budapest, I. kerület, Alagút utca 4.

közösségi oldalaink:

Felvásárolunk...

 • olajfestményeket
 • porcelánokat
 • antik bútorokat
 • aranyat és ezüstöt
 • antik órákat (karórákat, asztali, fali és álló órákat)
 • hagyatékokat
 • lakberendezési tárgyakat
 • magyar és külföldi festményeket 
 • teljes hagyatékot (lakáskiürítést is)
 • ezüst tárgyakat (cukordobozokat, étkészleteket, gyertyatartókat, minden ami ezüst)
 • antik arany ékszereket (kimagasló áron)
 • antik szobrokat (bronz, ón, réz, kerámia, ezüst)
 • katonai tárgyakat (kitüntetéseket, katonai tőröket, katonai ruhákat)
 • régi pénzérméket, papírpénzeket
 • régi szőnyegeket (kopott, hibásat is)
 • teljes könyvtárakat (lexikonokat, képeslapokat, levelezőlapokat)
 • Herendi és Zsolnay porcelánokat (figurákat, étkészleteket, vázákat, Kovács Margit kerámiákat)

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy igényelje ingyenes értékbecslési szolgáltatásunkat! Adja meg telefonszámát, hogy a lehető leggyorsabban kapcsolatba léphessünk Önnel.
Húzza ide a fájlokat a feltöltéshez, vagy Tallózás

Weboldalunkon sütiket, azaz ún. cookie-kat használunk az oldal megfelelő működéséhez és statisztikai adatok gyűjtéséhez. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.