Régiség felvásárlás Eger és környékén

Régiség felvásárlás Eger környékén

Budapest mellett a vidéki városok is izgalmas kincseket tartogathatnak a műkedvelők számára. A régiség felvásárlás Eger és környékén az elmúlt években ismét fellendült, köszönhetően a város páratlan történelmi múltjának.

Egri csillagok

Valószínűleg mindenki ismeri Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét, amely a híres egri várvédőkről szól a 16. század közepén. Eger városát sokan azonosítják a művel, de nemcsak az egri vár található Magyarország egyik fontos oktatási és kulturális központjában. Eger Heves megye székhelye, a fővárostól nagyjából 140 kilométerre, a Bükk-vidék délnyugati szélén fekszik. A település már évszázadok óta lakott terület, a honfoglalás előtt avar, illetve szláv törzsek is éltek itt. Az államalapítás után Szent István a várost a tíz püspökség egyik székhelyévé tette. A környéken mindig is jelentős volt a bortermesztés, emiatt ma az egri borvidék hazánk egyik legismertebb borrégiója.

A híres egri várat a tatárjárást követően IV. Béla kezdte el építetni 1248-ban, hogy jobb védelmet biztosítson a környéknek. A vár a következő évszázadokban folyamatosan épült, majd a török hódoltság és az ország három részre szakadása idején Eger nagyon fontos végvár lett. Az egri vár védte a nyugat-magyarországi területeket az Oszmán Birodalom katonáitól. Eger híres 1552-es ostroma, amelyről Gárdonyi Géza a regényét írta, igazi hősies küzdelem volt. Dobó István egri várkapitány 2000 emberrel védte meg a sokkal nagyobb létszámú török hadseregtől a várat.

Dobó és társai hősi cselekedete után Eger 1596-ban mégis oszmán kézre került, s csak 1687-ben szabadult fel. Eger a Rákóczi-szabadságharc (1703-1711) során a kuruc terület központjának számított. A harcok elmúltával Eger a 18. században a fejlődésnek indult. Ekkor alakult ki a ma is látható barokk városkép. Az építkezések rengeteg iparost, kézművest, kereskedőt, művészt vonzottak Egerbe.

A város a végső az arculatát a 19. század közepére nyerte el, amikor megépült hazánk egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház.

Régiség felvásárlás tisztelettel és szakértelemmel

A Budapest Antik lelkes, történelemkedvelő munkatársai jól ismerik Eger városának múltját. A régiség felvásárlásra specializálódott megbízható kollégáink állnak az ügyfelek rendelkezésére személyesen, vagy online. Ha Ön egri lakos keresse a Budapest Antikot, kérje az ingyenes értékbecslésünket az eladni kívánt antik bútorokra, régi értéktárgyakra, s tegyen szert plusz bevételre! Galériánk a műkincspiaci viszonyokat figyelembe véve kiemelten magas áron, azonnal készpénzzel fizet a régiség felvásárlás során!

Amennyiben további kérdései adódnának a régiség felvásárlással kapcsoltban, tegye fel őket bátran! Keressen bennünket a 06302346820-as telefonszámon, vagy töltse ki kapcsolati űrlapunkat!

Rólunk

Hagyatékból megmaradt ékszereivel, antik festményeivel, régi Zsolnay és Herendi porcelánok eladásával kapcsolatban keressen fel bennünket bizalommal, hiszen magas értékbecsléssel és azonnali készpénzfizetéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A régiség felvásárlás menetét követően a galéria az adott műtárgy vagy műtárgyak elszállításáról is gondoskodik (országos lefedettséggel).

e-mail: budapestantik@keszpenz-azonnal.hu

mobil: 06302346820

cím: 1013 Budapest, I. kerület, Alagút utca 4.

közösségi oldalaink:

Felvásárolunk...

 • olajfestményeket
 • porcelánokat
 • antik bútorokat
 • aranyat és ezüstöt
 • antik órákat (karórákat, asztali, fali és álló órákat)
 • hagyatékokat
 • lakberendezési tárgyakat
 • magyar és külföldi festményeket 
 • teljes hagyatékot (lakáskiürítést is)
 • ezüst tárgyakat (cukordobozokat, étkészleteket, gyertyatartókat, minden ami ezüst)
 • antik arany ékszereket (kimagasló áron)
 • antik szobrokat (bronz, ón, réz, kerámia, ezüst)
 • katonai tárgyakat (kitüntetéseket, katonai tőröket, katonai ruhákat)
 • régi pénzérméket, papírpénzeket
 • régi szőnyegeket (kopott, hibásat is)
 • teljes könyvtárakat (lexikonokat, képeslapokat, levelezőlapokat)
 • Herendi és Zsolnay porcelánokat (figurákat, étkészleteket, vázákat, Kovács Margit kerámiákat)

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy igényelje ingyenes értékbecslési szolgáltatásunkat! Adja meg telefonszámát, hogy a lehető leggyorsabban kapcsolatba léphessünk Önnel.
Húzza ide a fájlokat a feltöltéshez, vagy Tallózás

Weboldalunkon sütiket, azaz ún. cookie-kat használunk az oldal megfelelő működéséhez és statisztikai adatok gyűjtéséhez. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.