Régiség felvásárlás Székesfehérvár és körzetében

Régiség felvásárlás Székesfehérvár és környékén

Budapest közelsége miatt virágzik a régiség felvásárlás Székesfehérvár és környékén. A város csupán 65 kilométerre fekszik a fővárostól. Ez óriási előny, hiszen így Székesfehérvár műkincspiaca iránt Budapestről is van kereslet.

A királyok városa

Székesfehérvár a Közép-Dunántúl régió központja, Fejér megye székhelye és hazánk egyik legnagyobb és legfejlettebb települése. Székesfehérvár a földrajzi nagytájak találkozásánál fekszik. A város területe az államalapítás óta nagyon fontos stratégiailag, ugyanis rengeteg kereskedelmi útvonal kereszteződése található itt. Székesfehérvárt 972-ben Géza fejedelem alapította, s az államalapítástól Hunyadi Mátyás uralkodásáig (1458-1490) a középkori Magyar Királyság királyi, világi és szakrális központja volt.

Fehérvárt maga Szent István tette hazánk fővárosává. Évente kétszer a királyi törvénykezési napokat és az országgyűléseket Székesfehérváron tartották. A mohácsi vészig, vagyis 1526-ig 43 magyar királyt koronáztak meg a városban, valamint 1540-ig 15 uralkodónkat temették el itt.

A királyi ceremóniák a híres Nagyboldogasszony-bazilikában voltak. A bazilikát Szent István építtette, de az épületet későbbi uralkodóink, mint Károly Róbert, vagy Hunyadi Mátyás többször átépíttette. A bazilika a török hódoltság idején pusztult el, Székesfehérvárnak komoly törést jelentett az oszmán uralom. A város a törökök kiűzése (1688) után már sosem nyerte vissza középkori jelentőségét, ám a 18. század végére mégis a régió egyik nagy központjává fejlődött.

1777-ben Mária Terézia az egyik újonnan alapított püspökség székhelyét Fehérváron alakította ki, így a püspöki palota a bazilika régi területének egy részére települt, az építéséhez pedig sokat felhasználtak a Szent István-i templom kövei közül. Székesfehérvár a reformkorban, a dualizmus idején, a világháborúk időszakában, a kommunista diktatúrák, valamint a rendszerváltás után is nagyon fontos városa volt hazánknak.

A város gazdag történelmi hagyatéka miatt igazán ritka és értékes kincsek találhatnak gazdára a régiség felvásárlás során.

Régiség felvásárlás az egész országban

A Budapest Antik hosszú ideje foglalkozik régiség felvásárlással. Tapasztalt kollégáink állnak az ügyfelek rendelkezésére bárhol az országban. Keresse galériánkat, kérje ingyenes értékbecslésünket, és adja el régiségeit! Galériánk a régiség felvásárlás alkalmával kiemelten magas áron, azonnal készpénzzel fizet!

Amennyiben további kérdései adódnának a régiség felvásárlással kapcsoltban, tegye fel őket bátran! Keressen bennünket a 06302346820-as telefonszámon, vagy töltse ki kapcsolati űrlapunkat!

Rólunk

Hagyatékból megmaradt ékszereivel, antik festményeivel, régi Zsolnay és Herendi porcelánok eladásával kapcsolatban keressen fel bennünket bizalommal, hiszen magas értékbecsléssel és azonnali készpénzfizetéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A régiség felvásárlás menetét követően a galéria az adott műtárgy vagy műtárgyak elszállításáról is gondoskodik (országos lefedettséggel).

e-mail: budapestantik@keszpenz-azonnal.hu

mobil: 06302346820

cím: 1013 Budapest, I. kerület, Alagút utca 4.

közösségi oldalaink:

Felvásárolunk...

 • olajfestményeket
 • porcelánokat
 • antik bútorokat
 • aranyat és ezüstöt
 • antik órákat (karórákat, asztali, fali és álló órákat)
 • hagyatékokat
 • lakberendezési tárgyakat
 • magyar és külföldi festményeket 
 • teljes hagyatékot (lakáskiürítést is)
 • ezüst tárgyakat (cukordobozokat, étkészleteket, gyertyatartókat, minden ami ezüst)
 • antik arany ékszereket (kimagasló áron)
 • antik szobrokat (bronz, ón, réz, kerámia, ezüst)
 • katonai tárgyakat (kitüntetéseket, katonai tőröket, katonai ruhákat)
 • régi pénzérméket, papírpénzeket
 • régi szőnyegeket (kopott, hibásat is)
 • teljes könyvtárakat (lexikonokat, képeslapokat, levelezőlapokat)
 • Herendi és Zsolnay porcelánokat (figurákat, étkészleteket, vázákat, Kovács Margit kerámiákat)

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy igényelje ingyenes értékbecslési szolgáltatásunkat! Adja meg telefonszámát, hogy a lehető leggyorsabban kapcsolatba léphessünk Önnel.
Húzza ide a fájlokat a feltöltéshez, vagy Tallózás

Weboldalunkon sütiket, azaz ún. cookie-kat használunk az oldal megfelelő működéséhez és statisztikai adatok gyűjtéséhez. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.