Zsolnay porcelán jelzések

A pécsi Zsolnay porcelángyár

Hazánk legcsodálatosabb kézműves alkotásai a Zsolnay porcelángyárban készülnek. A dísztárgyak egyik különlegessége, hogy a különböző Zsolnay porcelán jelzések miatt könnyedén megállapítható, mikor gyártották a terméket. A gyönyörű eozinos festésű Zsolnay porcelánokat szívesen vásárolják szerte a világban.

A Zsolnay Porcelángyár megalakulása

A gyárat Zsolnay Miklós alapította 1852-ben. A porcelánmanufaktúrát fia, Zsolnay Vilmos fejlesztette nagyüzemmé. Az utód irányítása alatt a gyár világhírnévre tett szert, az ötletei alapján megalkotott termékeket rengeteg díjjal jutalmazták. A Zsolnay porcelángyár elsőként alkalmazta az eozinmázat alkotásain. A gyár története során a porcelánjait mindig különböző márkajelzésekkel látta el.

A pécsi Zsolnay porcelángyár

Márkajelzések

A Zsolnay porcelán jelzések segítenek a dísztárgyak beazonosításában. Ezek alapján pontosan meg lehet mondani a gyártót, valamint a tervezőt. A jelek változásai, illetve a készítők jelzései alapján meghatározható a termék keletkezési ideje. A műkedvelők számára a márkajelzések igazolják gyűjteményük eredetiségét, illetve emeli kollekciójuk értékét. Sajnos sokan próbálták hamisítani az elmúlt évtizedekben a Zsolnay porcelánmanufaktúra termékeit, ezért a porcelán jelzések beazonosításához komoly szakértelemre van szükség.

Az azonosítás nehézségei

A csalók a Zsolnay termékeket sokféle módszerrel kísérlik meg hamisítani. Például néha az eredeti kerámiáról vesznek negatívot, majd kiöntik egy masszával, aztán kiégetik, s végül próbálják valami hasonló anyaggal befedni. Így a csalók a jelzéssel együtt készítenek egy porcelánt. Néha előfordul, az eladónak ilyen hamisítvány van birtokában, amelyről nem is tudja, hogy nem eredeti. A porcelán beazonosításhoz szakértő segítségre van szükség. A porcelán eladás előtt mindenképpen érdemes értékbecslőhöz fordulni, hogy ne érjenek a későbbiekben kellemetlen meglepetések.

A Budapest Antik segít!

Cégünk régóta foglalkozik régiségkereskedelemmel és műtárgyak azonosításával. Galériánk egyik speciális szakterülete a Zsolnay porcelánok. Szakértőink óriási tapasztalattal rendelkeznek a Zsolnay jelzésekkel kapcsolatban. Keressen bennünket, kérje ingyenes értékbecslésünket, melynek során megállapítjuk, porcelánja eredetiségét, illetve értékét. SŐT! Galériánk a becslés után akár azonnal készpénzzel fizet a porcelánokért!

Amennyiben további kérdései adódnának a Zsolnay porcelán értékbecsléssel kapcsoltban, tegye fel őket bátran! Keressen bennünket a 06302346820-as telefonszámon, vagy töltse ki kapcsolati űrlapunkat!

Fotó: porcelanok.eu

Rólunk

Hagyatékból megmaradt ékszereivel, antik festményeivel, régi Zsolnay és Herendi porcelánok eladásával kapcsolatban keressen fel bennünket bizalommal, hiszen magas értékbecsléssel és azonnali készpénzfizetéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A régiség felvásárlás menetét követően a galéria az adott műtárgy vagy műtárgyak elszállításáról is gondoskodik (országos lefedettséggel).

e-mail: budapestantik@keszpenz-azonnal.hu

mobil: 06302346820

cím: 1013 Budapest, I. kerület, Alagút utca 4.

közösségi oldalaink:

Felvásárolunk...

 • olajfestményeket
 • porcelánokat
 • antik bútorokat
 • aranyat és ezüstöt
 • antik órákat (karórákat, asztali, fali és álló órákat)
 • hagyatékokat
 • lakberendezési tárgyakat
 • magyar és külföldi festményeket 
 • teljes hagyatékot (lakáskiürítést is)
 • ezüst tárgyakat (cukordobozokat, étkészleteket, gyertyatartókat, minden ami ezüst)
 • antik arany ékszereket (kimagasló áron)
 • antik szobrokat (bronz, ón, réz, kerámia, ezüst)
 • katonai tárgyakat (kitüntetéseket, katonai tőröket, katonai ruhákat)
 • régi pénzérméket, papírpénzeket
 • régi szőnyegeket (kopott, hibásat is)
 • teljes könyvtárakat (lexikonokat, képeslapokat, levelezőlapokat)
 • Herendi és Zsolnay porcelánokat (figurákat, étkészleteket, vázákat, Kovács Margit kerámiákat)

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy igényelje ingyenes értékbecslési szolgáltatásunkat! Adja meg telefonszámát, hogy a lehető leggyorsabban kapcsolatba léphessünk Önnel.
Húzza ide a fájlokat a feltöltéshez, vagy Tallózás

Weboldalunkon sütiket, azaz ún. cookie-kat használunk az oldal megfelelő működéséhez és statisztikai adatok gyűjtéséhez. Részletek az adatvédelmi nyilatkozatban.